Kennisbox - Senitas.com jouw partner in Skin Health
Welkom op de Senitas

Kennisbox

Hier kan je al je specifieke vragen stellen en zullen de antwoorden verzameld worden per categorie. Zo zal je hier altijd de meest uitgebreide kennis over onze producten terug vinden, gebaseerd op je eigen noden.

Deze pagina wordt aangevuld bij iedere vraag die we van jullie ontvangen. Hiervoor hebben we dan ook jullie hulp nodig. Heb je specifieke vragen waar je niet meteen een antwoord op vindt, stel ze dan via het contactformulier. Wij beantwoorden je vraag en plaatsen hem in de juiste categorie hier op deze pagina. Zo zal de kennisbox verder aangevuld worden.


Beauté Pacifique kennisbox

HydraFacial kennisbox

Circadia kennisbox


  BEAUTÉ PACIFIQUE


  Vragen over het merk Beauté Pacifique

  1Waar komt Beauté Pacifique vandaan? Waar worden de producten ontwikkeld en geproduceerd?
  Beauté Pacifique is een Deens product. De ingenieur Flemming Christensen heeft in 1997 het product samen met dokters en wetenschappers ontwikkeld in zijn eigen keuken in Hadsund.

  De producten worden ontwikkeld EN geproduceerd in Hadsund Denemarken in een medische fabriek. Er wordt gewerkt met de hoogste zuiverheid en kwaliteit om een optimale werking te garanderen.
  2Waar komt de naam Beauté Pacifique vandaan?
  Beauté staat natuurlijk voor de schoonheid, en Pacifique staat voor de oceaan.
  Toen Flemming het product ontwikkelde gebruikte hij voor zijn squaleen nano droplet transportmechanisme een specifieke haaienlever olie. Deze olie werd vaak de 'ongekende schoonheid' genoemd.
  Vandaag wordt deze olie niet meer gebruikt, maar is er een Spaanse olijfsoort die voor 99,9% overeenkomt met onze eigen huid oliën. Dus het heeft geen dierlijke afkomst meer.
  Toen Flemming zijn naam moest kiezen werd het algemeen geaccepteerd dat een product wat uit Frankrijk kwam, goed zou zijn. Vandaar zijn Franse benaming. Vandaag de dag is dit niet meer zo. Nu zou hij met een Deense naam zeker geen afbreuk doen.
  3Wat kunnen we verwachten van Beauté Pacifique voor de komende jaren? Waar zie je Beauté Pacifique binnen 5 jaar?

  Met een GMPack gecertificeerd productieproces is Beauté Pacifique verschillende jaren voor op de reglementeringen. Dit maakt dat we met zekerheid kunnen zeggen dat Beauté Pacifique zijn voorsprong zal blijven behouden ten op zichte van andere producten gamma's.

  Daarnaast is Beauté Pacifique momenteel druk bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten die daardoor ook voor zijn in de markt en toch nog bewezen resultaten kunnen leveren. We verwachten de komende jaren dus nog verschillende interessante vooraanstaande producten die het gamma zullen uitbreiden voor een beter resultaat, maar ook voor commerciële doeleinden.

  4De Scandinavische landen hebben een leidende rol gespeeld in design, hetgeen zeer populair is bij een zeer breed publiek in de groep van 20-45 jarige. Waarom missen jullie deze boot? Waarom behouden jullie de oude potjes en het design?
  Onderzoek heeft aangetoond dat potjes nog steeds de meest gekozen verpakking is. Door zijn esthetische design is dit een herkenbaar product. In Denemarken zijn er geen enkele motieven die ons kunnen overtuigen om andere verpakkingen te gaan gebruiken. We krijgen geen opmerkingen over deze verpakkingen. Mensen zijn steeds op zoek naar iets herkenbaar.
  5Komen er nog meer producten in de 20ml versies? Scars&Stripes is voor vele een te dure aankoop door zijn grote hoeveelheid waardoor klanten steeds afhaken.
  Antwoord van Flemming Christensen:
  Op dit moment hebben we geen dergelijke projecten. Sta me toe te zeggen dat we geen klachten van klanten hebben ontvangen over hoge prijzen, eerder dat je samen met ons kunt zeggen dat BP ‘ waar voor je geld’ betekent. Ik waardeer jouw bezorgdheid, maar de prijs (productiekosten) van een product van 20ml zou zeer hoog zijn bij een eenheidsprijs ( Euro/ml). Tenzij jullie en onze verkoopskanalen bestellingen plaatsen die productie batches van 10.000 eenheden zinvol maken. In elk geval zijn onze verkopers trots op de verkoop van ons merk tegen gemiddelde prijzen in onze markt.
  6Restanten product in pompsystemen

  Werking

  Het pompsysteem van de Beauté Pacifique producten is zo ontwikkeld dat de bodem van de verpakking naar boven komt bij het oppompen van het product.
  De verpakking wordt steeds meer gevuld dan wat vermeld staat op de verpakking.

  Wanneer de bodem van de verpakking op zijn hoogste punt gekomen is, zal er nog steeds een bepaalde hoeveelheid product beschikbaar zijn in de verpakking. Dit is een extra hoeveelheid die in de verpakking gedaan wordt, zodat je klant steeds de vermelde hoeveelheid product uit de verpakking kan halen.

  Deze extra hoeveelheid kan doormiddel van een wattenstaaf uit de verpakking gehaald worden indien de klant dit wenst.

  Opmerkingen

  Mindere hoeveelheid: wanneer jouw klant merkt dat er minder product uit de verpakking kan worden gehaald of wanneer de resterende hoeveelheid in de verpakking meer dan 1cm bevat dan is er een probleem met het pompsysteem.

  Activatie pompsysteem: wanneer er geen product uit de verpakking gehaald kan worden of wanneer men denkt dat de verpakking mechanisch defect is, dient men eerst te testen door het pompsysteem te activeren of heractiveren. Via deze link kan men via een instructievideo zien hoe deze geactiveerd kan worden: Activeer het pompsysteem

  Omruiling

  Wanneer het pompsysteem na het activeren nog steeds niet werkt dan kan dit kosteloos omgeruild worden via de officiële procedure. Ga naar www.senitas.com/klantenzone en klik op Omruiling Producten.

  7...
  Vul je vragen in het formulier bovenaan de pagina in, wij beantwoorden je persoonlijk en vullen het hier verder aan.

  Vragen over de productsamenstellingen van Beauté Pacifique

  2Welk effect heeft een frequent en langdurig gebruik van zuren op de huid?
  Langdurig gebruik van zuren zal de bovenste huidlagen aantasten waardoor de huid geïrriteerd geraakt en er dus oedeem kan ontstaan. Daarom heeft Beauté Pacifique er bewust voor gekozen om dit niet te gebruiken in de producten.
  3De producten gaan een aantal maanden mee, de grote verpakkingen zelfs nog langer. Kunnen de waardevolle ingrediënten goed blijven van begin tot einde van de aankoop voor de klant? Er komt veel zuurstof bij de producten door het dagelijks openen van de verpakking. Klanten vragen om airless verpakkingen omdat in de cosmetische wereld gecommuniceerd wordt dat producten die niet in airless verpakkingen zitten niet de kwaliteit kunnen behouden door de inwerking van zuurstof.
  Door de Europese wetgeving zijn wij verplicht om onze producten te beschermen tegen de grootste vervuiling. Bij testen worden de crèmes met opzet zeer vervuild om daarna de kwaliteit van het product te testen. Na onderzoek bleven de crèmes hun kwaliteit bewaren. Het is inderdaad zo dat de cosmetisch wereld communiceert dat potjes de kwaliteit van een product doen dalen, maar het is belangrijk om je klanten te informeren over de productieprocessen die onze producten doorgaan. Daarnaast zijn onze producten van zo een hoogstaande kwaliteit dat zelf na 1 jaar nog meer dan voldoende werkstoffen aanwezig zijn om de huid te verbeteren.
  4Is het legaal toegestaan dat producten tot in de dermis penetreren en dus ook in de bloedbanen?

  Het is nu opgenomen in de EU-wetgeving voor Cosmetica dat alle ingrediënten mogen binnendringen en systematisch kunnen werken. Daarom moeten alle ingrediënten beoordeeld worden volgens de EU-regels voor toxicologische beoordeling door specialisten met een relevant masterdiploma en een relevante kennis, zoals onze 2 veiligheidsbeoordelaars. De beoordelaar moet de wetenschappelijke literatuur doornemen en vaststellen dat de laagste gerapporteerde dosis ooit een negatief effect heeft op het menselijke weefsel/cellen. Deze gevonden waarde = gevonden concentratie van een ingrediënt moet vervolgens worden gedeeld door minimaal honderd en deze concentratie is dan de maximale toegestane concentratie in een cosmeticaproduct. Er zijn enkele regels voor minimale penetratiebeoordelingen, dus de afwezigheid van dergelijke gevonden waarden kan niet leiden tot een beoordeling van nul. In Beauté Pacifique werken we altijd met veel lagere concentraties en zijn we in staat om zeer actieve producten te maken die altijd volkomen veilig zijn voor de consumenten.

  Conclusie: er is geen systematische reactie om ons zorgen over te maken in onze producten – ze voldoen allemaal aan de zeer strikte EU-regels voor consumentenveiligheid.

  5Beauté Pacifique werkt niet met synthetische parfums. Waarom staat dit niet vermeld op de producten?
  Onze parfums bevatten synthetische elementen. We krijgen deze speciaal gemaakt voor onze Beauté Pacifique producten, dus de inhoud van geen van de 26 EU-genomineerde parfum allergenen is aanzienlijk aanwezig en daarom kunnen we eenvoudigweg Parfum/geur vermelden.
  6Is het noodzakelijk om extra voedingssupplementen Vitamine A en C in te nemen wanneer je de producten reeds gebruikt?
  De systematische invloed van de vitaminen/ingrediënten is verwaarloosbaar in onze producten en daarom vervangt het gebruik van onze producten geen orale inname van vitaminen die bedoeld zijn om systematisch te werken. Als een persoon buitensporige hoeveelheden voedingssupplementen met vitaminen inneemt, dat wil zeggen meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveel overschrijden, zou het vitamine A niveau hoog kunnen zijn, maar zelfs voor voedingssupplementen stellen de EU-regels de maximale vitamine hoeveelheden zo laag dat zelfs zeer zorgeloze personen veilig zijn, inclusief bij het gebruik van vitamine A-crèmes.
  7Waarom zijn de Oil Free moisturiser en Gelcoat-C blauw? Het heeft daardoor zo een onnatuurlijke uitstraling.
  Wij gebruiken de blauwe kleur omdat een keten van Deense parfumerie zaken dit wilde en uitlegd hebben dat dit is wat Deense klanten verkiezen. Het is slechts een decoratie en het is een goedgekeurde kleurstof. Er is dus geen gezondheidsaspect.
  8...
  Vul je vragen in het formulier bovenaan de pagina in, wij beantwoorden je persoonlijk en vullen het hier verder aan.

  Vragen over het merk HydraFacial

  1...
  Vul je vragen in het formulier bovenaan de pagina in, wij beantwoorden je persoonlijk en vullen het hier verder aan.

  Vragen over de productsamenstellingen van HydraFacial

  1...
  Vul je vragen in het formulier bovenaan de pagina in, wij beantwoorden je persoonlijk en vullen het hier verder aan.

  Vragen over specifieke huidcondities en het gebruik van HydraFacial

  1...
  Vul je vragen in het formulier bovenaan de pagina in, wij beantwoorden je persoonlijk en vullen het hier verder aan.

  Vragen over allergische reacties en het gebruik van HydraFacial

  1Zijn er allergieën waar ik rekening mee dien te houden voor ik een HydraFacial behandeling uitvoer?

  Wanneer de klant allergisch blijkt te zijn aan schaaldieren kan je best de Activ-4 fase overslaan. Dit omdat er glucosamine in zit dat mogelijk de reactie kan uitlokken.

  Vergeet je de klant te vragen achter deze allergie en behandel je toch, dan kan het wel eens voorkomen dat je langer een roodheid aan de huid ziet dan normaal. Dit duurt gemiddeld 2-8 uur. In extreme gevallen kan dit de volgende 2 dagen nog zichtbaar zijn, maar dan is het vaak een combinatie van de gevoeligheid waarop ze nog een intensief product voor thuis erbij gecombineerd hebben.

  2Mijn klant blijkt een allergie aan Hyaluronzuur te hebben, is dit een probleem bij HydraFacial?

  We raden altijd aan om met de nodige voorzichtigheid te werken. De 3 flessen (Activ-4, Beta-HD en Antiox+) bevatten allemaal Hyaluronzuur. Je kan best met de eerste fase in de hals even testen met een aantal strijkbewegingen hoe de huid reageert. Voelt de klant een branderig gevoel vanaf het begin raden we aan om de behandeling niet voort te zetten.

  Onze ervaring leert ons dat zo goed als niemand op ons Hyaluronzuur reageert aangezien we gebruik maken van een stabiele en gezuiverde vorm. Tot nu toe hebben we nog geen reacties vernomen van klanten op het Hyaluronzuur, maar we sluiten het zeker niet uit dat dit eventueel kan.

  3...
  Vul je vragen in het formulier bovenaan de pagina in, wij beantwoorden je persoonlijk en vullen het hier verder aan.

  CIRCADIA


  Vragen over de behandelingen van Circadia

  1Wanneer komt mijn klant in aanmerking voor de SWiCH behandeling?

  De SWiCH is ontwikkeld als een alternatief voor de klassieke peels. Het komt dus vooral in aanmerking voor de klant die liever geen peels ondergaat of slechte ervaringen ermee heeft.

  De behandeling is uitermate geschikt voor een wat oudere huid (40+) die nood heeft aan extra energie. Zonschade, rimpels en pigmentatie problemen kunnen worden aangepakt op een efficiënte, maar veilige manier.

  Heeft je klant al wat behandelingen bij jou ondergaan die veel energie gevraagd hebben van de huid zoals lasers, radiofrequentie, microneedling, peelings, ... maar merk je ook vaak dat deze behandelingen niet altijd het gewenste resultaat bereikt hadden? Dan is het hoog tijd dat je even SWiCH't met de behandeling!

  2De huid blijft wat rode plekken/zones vertonen na het uitvoeren van de SWiCH, wat kan de oorzaak hiervan zijn?

  De SWiCH is ontwikkeld om op een efficiënte, maar ook veilige manier de huid voldoende energie te geven zodat hij zijn dagdagelijkse processen beter kan uitvoeren.

  Roodheden kunnen een aantal oorzaken hebben:
  1. De klant heeft voldoende energie in de huid waardoor de verhoogde cel energie de huid in een 'overdrive' zet. Geen zorgen, dit zal na een week zichtbaar minderen.
  2. De klant is jonger dan 40 jaar (zie punt 1)
  3. De Epiprep Solution heeft te lang op gelegen. In de eerste behandeling laat je hem max 20 minuten inwerken, de tweede behandeling 25 minuten en vanaf de derde behandeling 30 minuten maximum.
  4. De Epiprep Solution is niet goed afgenomen geweest. Verwijder hem grondig met de SWiCH Hydrating Cleanser en water tot de huid terug zuiver aanvoelt.
  5. De Fraction V werd niet snel genoeg aangebracht. Maximum 30 minuten na de SWiCH solution breng je best de Fraction V aan. Je kan hem zelfs wat sneller aanbrengen (bv na 10 minuten).
  6. De klant heeft wat externe stressfactoren opgelopen in de week na de behandeling: zon, hitte, warm water, chloorwater.

  3Wat kunnen de rode vlekjes zijn na een Oxygen Rx behandeling?

  De Oxygen Rx behandeling verhoogt aanzienlijk de zuurstof opname en toename in de huid. Tijdens dit proces gaan alle huidcellen meer zuurstof gebruiken om verschillende processen efficiënt uit te voeren.

  Tijdens de behandeling wordt de zuurstof afgifte stopgezet na maximum 4 minuten om reactieve zuurstof soorten (vrije radicalen) die voortkomen uit de behandeling te voorkomen. Indien er te lang gewacht werd om stap 2 te neutraliseren met de pH Equalizer Spray (nr 3) of wanneer er na de neutralisatie niet voldoende van de gel verwijdert en opnieuw geneutraliseerd werd, dan kan de huid hier na verloop van tijd op reageren. Maak je geen zorgen, deze reactie is ergens 'normaal' indien men niet veel antioxidatieve middelen heeft in de huid.

  De gevoeligheid van een huid kan ook parten spelen in deze huidreactie. Het zou dus goed kunnen dat de klant in een volgende behandeling geen reactie heeft.

  Laat de klant hun antioxidanten verzorging thuis goed gebruiken op de zones waar deze roodheden zich kunnen voordoen.

  4Zijn er specifieke behandelcombinaties mogelijk met de SWiCH tijdens dezelfde behandeling?

  De SWiCH is ontwikkeld als een stand-alone behandeling. De Hydrating Cleanser en Epi-Prep combinatie is genoeg exfoliatie en penetratie voor de SWiCH Solution om voldoende van de ingrediënten in te sluizen.
  We raden echter wel sterk aan om na 14 dagen een enzyme mask toe te passen voor het optimale resultaat aangezien de SWiCH niet werkt als de klassieke peeling.

  Het behandelritme zou als volgt moeten:

  Week 1 - SWiCH
  Week 3 - Raspberry Enzyme + Australian Superberry Mask
  HERHAAL

  5Kan de Fraction V sneller dan 30 minuten aangebracht worden na de SWiCH Solution?

  De Fraction V is ontwikkeld om de huid te ondersteunen in de verhoging van ATP productie en is specifiek ontwikkeld om te strijden tegen Superoxide, wat een negatief gevolg is van verhoogde cellulaire energie.

  Wanneer je de SWiCH Solution aanbrengt wordt de ATP productie enorm verhoogt en is het best dat we deze verhoging/versnelling een 30 minuten laten doorwerken.

  Er zijn geen fysieke contra-indicaties als je de Fraction V sneller aanbrengt, maar voor het optimale resultaat, wacht je best 30 minuten.

  6Kan ik de Vitamin A Accelerator aanbrengen direct na mijn HydraFacial?

  Jazeker!

  We raden dit aan voor een gepigmenteerde en verouderde huid.

  Gebruik 1-2 lagen.

  De klant zal wellicht lichtjes vervellen voor 2-4 dagen.

  7...
  Vul je vragen in het formulier bovenaan de pagina in, wij beantwoorden je persoonlijk en vullen het hier verder aan.

  Vragen over de productsamenstellingen van Circadia

  1Kan de magnesium peroxide in de Oxygen Rx behandeling de haren bleken van de klant?
  Magnesium peroxide is een compleet ander ingrediënt dan hydrogen peroxide en zal dus de haren niet verbleken.
  2...
  Vul je vragen in het formulier bovenaan de pagina in, wij beantwoorden je persoonlijk en vullen het hier verder aan.

  Vragen over specifieke huidcondities en het gebruik van Circadia

  1Kan de SWiCH een probleem veroorzaken bij Couperose?

  Couperose is geen contra-indicatie voor de SWiCH behandeling. Echter is de huid bij couperose over het algemeen wel wat dunner. Zorg dus zeker dat je de behandeling correct uitvoert en de Fraction V op tijd aanbrengt na de SWiCH solution (maximum 30 minuten later).

  2Waarom ervaren sommige klanten een peelend effect na hun 2e behandeling terwijl ze dit niet hadden na hun 1e behandeling?

  Er zijn twee voordelen om te onthouden bij het peelen van de huid.
  1. Oppervlakte proteïnen worden los gemaakt om zo een gecontroleerde verwonding te geven waardoor de celdeling versnelt, de barrière herstelt en de fibroblast activiteit gestimuleerd wordt.
  2. De individuele zuren hun kenmerkende voordelen. Bijvoorbeeld Lactaat zuur stimuleert hydratatie en is van nature een verblekend middel.

  Wanneer iemand niet de peeling ervaart, hebben ze nog steeds de voordelen van het individueel zuur haar kenmerk(en). In veel gevallen, afhankelijk van de leeftijd van de klant, kunnen ze al een snelle celdeling hebben waardoor minder cellulaire ophoping zichtbaar wordt in de dagen erna.

  Zo kan men in de eerste behandeling een snellere celdeling hebben dan in een tweede behandeling door specifieke omstandigheden en daardoor ook anders reageren. Maar de individuele kenmerken van het gebruikte zuur blijft wel werken ondanks dat men geen peeling ziet op hun huid.

  3...
  Vul je vragen in het formulier bovenaan de pagina in, wij beantwoorden je persoonlijk en vullen het hier verder aan.

  Vragen over huidreacties en het gebruik van Circadia

  1Droogt de huid uit van de Salicyl reiniger?

  Salicylzuur heeft over het algemeen een olie-oplossend effect. Dit zorgt ervoor dat onzuiverheden en ontstekingen succesvol kunnen worden aangepakt. We lossen namelijk een groot onderdeel van de opstopping op.

  Veel onzuivere huiden zijn echter tegelijk ook droog. Over het algemeen zal je klant altijd zeggen dat hun huid te vet is en dat ze een drogere huid willen. Maar olie en water zijn twee compleet verschillende begrippen in de huid.

  Wanneer de huid droog is (vochttekort) dan gaat hij compenseren door olie aan te maken. Wanneer deze olie verstopt geraakt gaat de klant ontstekingen zien, waar de olie mooi naar het oppervlakte door loopt, daar gaat de klant glanzen. Vele factoren zoals voeding, hormonen en vrije radicalen kunnen het gehele proces verergeren, waardoor de echte oorzaak vaak moeilijker te vinden is en vaak meerdere oorzaken bevat.

  De Salicyl reiniger droogt inderdaad de huid wat uit vanwege de olie oplossende werking. Deze olie behoort je epidermale dode huidcellen aan elkaar te lijmen om je vocht beter bij te houden.

  Als de klant met het gebruik van deze reiniger merkt dat de huid droger wordt, is hydrateren en minder gebruik maken van de reiniger de boodschap. Ga i.p.v. 2 keer per week slechts 1 keer per week of zelfs 1 keer per 1,5 weken de reiniger gebruiken, voornamelijk wanneer de huid lijkt te verstoppen. Daarnaast raden we ook de Moisture On Demand aan om de huid te voorzien met essentieel vocht. De Aquaporin Creme en de facemists zijn ook een goede aanvulling voor de klant.

  Vermijd verder gebruik van de Nighttime control indien de klant deze ook regelmatig gebruikte. Dit product is enkel voor ernstigere vormen van acné en dient ook enkel lokaal gebruikt te worden.

  2...
  Vul je vragen in het formulier bovenaan de pagina in, wij beantwoorden je persoonlijk en vullen het hier verder aan.
  BOEK EEN DEMO

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  gdpr-image
  Deze website maakt gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren. Door deze website te gebruiken stem je in met onze Gegevens Beleid.
  Lees meer